Kırşehir Kaman’daki Kalehöyük’ün tanıtımının teşvik edilmesi ve hafriyat çalışmalarının desteklenmesi konusunda Türk Hava Yolları ve Prens Mikasa Vakfı ortasında iş birliği protokolü imzalandı.
THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, kültürel mirasın korunması ve Kırşehir Kaman’daki Kalehöyük’ün tanıtımının teşvik edilmesi maksadıyla THY ile Prens Mikasa Vakfı ortasında paydaşlık mutabakatı imzalandığı duyuruldu. Kültürel iş birliği muahedesinin, Japonya’nın başşehri Tokyo’daki Türk Büyükelçiliği’nde Japon Prensesi Akiko Mikasa, Prens Mikasa Vakfı Lideri Sachihiro Omura ve THY Bağımsız İdare Konseyi Üyesi Fatmanur Altun’un iştirakleriyle düzenlenen merasimle imzalandığı bildirildi. İş birliğiyle THY’nin, Prens Mikasa’nın öncülüğünde tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kırşehir Kaman’da 1986 yılında başlayan hafriyat çalışmalarına takviye olacağı kaydedildi.
“DOSTLUĞUMUZU BU ÇALIŞMAYLA PEKİŞTİRİYORUZ”
Açıklamada THY Bağımsız İdare Şurası Üyesi Fatmanur Altun’un görüşlerine yer verildi. Altun, “Ülkemizin bayrak taşıyıcısı olarak, dünyada en fazla memleketler arası noktasına uçuyor ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak iş birliklerine imza atıyoruz. Japonya devleti ile yıllardır süregelen özel dostluğumuzu bu çalışmayla pekiştiriyoruz. Prens Mikasa Vakfı tarafından yürütülen bu projenin yapıtlarını görmek için herkesi Kırşehir Kaman’daki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’ne davet ediyoruz” dedi.
VAKIF 38 YILDIR HAFRİYAT ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYOR
Açıklamada, “Prens Mikasa Vakfı, Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Kırşehir Kaman’da 38 yıldır arkeolojik hafriyat çalışmalar yürütüyor ve bugüne kadar 10 binden fazla yapıtın ortaya çıkarılmasını sağladı. Prens Mikasa Vakfı tarafından desteklenen Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü, Türk arkeolojisi ve tarihi üzerine araştırmalar yapıyor, genç arkeologları yetiştiriyor ve kültürel mirasın korunması için çalışmalar geliştiriyor” sözlerine de yer verildi.